Technische gegevens en produktbeschrijving

    Terug naar de onlineshop

 

Herschel Advantage IRP4 Industrieele verwarming

 

Nennleistung: 1950W

Abmessung:750 x 400mm

Wirkungsbereich: 21m²

 

De Advantage IRP4 Industriële verwarming bestaat uit 4 hoge-emissie keramische verwarmingselementen, gemonteerd in een gericht reflecterende unit. Hij is ontworpen om mensen binnen behaaglijk te verwarmen met infrarode stralingswarmte. Infrarode warmte wordt uitgestraald vanaf het hete oppervlak van de keramische verwarming en verwarmt direct het lichaam, en niet de lucht ertussen. Zodra de verwarming wordt aangezet, beginnen de keramische elementen heet te worden en in minder dan 10 minuten is de bedrijfstemperatuur bereikt. Omdat de energie wordt geproduceerd in het gebied tussen midden/kortegolf bereik en het far infrarode bereik (niet zichtbaar), wordt er door de verwarming geen licht uitgestraald, maar de elementen kunnen een heel erg zwak oranje gloed produceren. De Herschel IRP4 moet op een goede plek worden geplaatst om efficiënt warmte te geven en ook zodanig zijn geplaatst dat hete onderdelen niet per ongeluk kunnen worden aangeraakt. De unit is ontworpen om aan direct een plafond te worden gemonteerd of te worden opgehangen. De aanbevolen hoogte om de verwarming aan te brengen is 3,5m tot 4m vanaf de vloer en minstens 125mm vanaf het plafond en 1,5m vanaf de dichtstbijzijnde muur. De verwarmingselementen zijn in een vaste hoek naar beneden gefixeerd, waardoor een optimale verwarmingsboog vanaf de installatie naar beneden wordt gestraald. De Herschel IRP4 MAG BESLIST NIET lager dan 3,5m worden geplaatst. Er moet rekening worden gehouden met tijdelijk toevoegingen zoals podia of platforms, en de aanbevolen hoogte dient daaraan te worden aangepast. De Herschel IRP4 dient stevig en permanent te direct aan het plafond te worden bevestig of met kabels aan het plafond worden opgehangen.

 

We bevelen de Advantage IRP4 verwarming aan voor industriële ruimtes en werkplaatsen. Deze aan het plafond gemonteerde unit is ontworpen voor ruimtes met een hoogte van 3,5 – 4m en moet minstens 125mm vanaf het plafond worden gemonteerd en 1,5m vanaf de dichtstbijzijnde muur. Met een wattage van 2600 watt, zijn deze verwarmingsapparaten met een laag wattage geoptimaliseerd om veel meer comfort te bieden dan hete lucht verwarming, verwarmingssystemen op gas, of andere vormen van elektrische verwarming, die vaak in dergelijke ruimtes wordt gebruikt. En er zijn bijkomende voordelen:

  • Omdat er geen gassen, e.d. worden uitgestoten behoeven er voor plaatsing geen aanpassingen worden gedaan:
  • De units zijn stil en stoten geen dampen uit – en vormen daardoor geen risico voor de veiligheid en de gezondheid;
  • Installatie is veel goedkoper dan alternatieven op olie of gas – er is alleen een elektriciteitskabel nodig;
  • Geen onderhoud. Als een infrarood verwarming eenmaal is geïnstalleerd, is er geen onderhoud nodig:
  • U kunt de warmte precies “richten” op de plek waar u de warmte wilt hebben – want de warmte stijgt niet op en wordt niet naar plekken gestraald waar de warmte niet nodig is;
  • Gebleken is dat Far Infrarood positieve effecten heeft op de stofwisseling omdat bij deze golflengte water (80% van de huid bestaat uit water) warmte het meest effectief absorbeert.

Ruimte-verwarming kan worden gebruikt waar grote ruimtes moeten worden verwarmd en waar de verwarming op een plek kan worden geplaatst, waar ze nooit “in de weg zitten”. Daarom zijn ruimtes, zoals werkplaatsen, industriële en commerciële ruimtes, magazijnen, etc. ideale locaties voor dit soort verwarming.

 

element: 4 x Witte geglazuurde keramische longwave Infrarood stralers (3-10 micron)

Body: RVS behuizing met beschermende grill.

Voltage: 230 V, 50 Hz

Beschermingsklasse: IP 20 (Installatie)

Garantie: 5 jaar