Technische gegevens en produktbeschrijving

Terug naar de Onlineshop

 

Herschel Advantage IR2  Infrarood straler 1300W

 

De Herschel Advantage IR 2 bevat 2 hoge emissie keramische verwarmingselementen, gemonteerd in een gerichte, reflecterende unit. Hij is ontworpen om mensen binnen behaaglijk te verwarmen met infrarode stralingswarmte. Infrarode warmte wordt uitgestraald vanaf het hete oppervlak van de keramische verwarming en verwarmt direct het lichaam, en niet de lucht ertussen. Zodra de verwarming wordt aangezet, beginnen de keramische elementen heet te worden en in minder dan 10 minuten is de bedrijfstemperatuur bereikt. Omdat de energie wordt geproduceerd in het gebied tussen midden/kortegolf bereik en het far infrarode bereik (niet zichtbaar), wordt er door de verwarming geen licht uitgestraald, maar de elementen kunnen een heel erg zwak oranje gloed produceren. De Herschel Advantage IR2 moet op een goede plek worden geplaatst om efficiënt warmte te geven, maar ook zodanig zijn geplaatst dat hete onderdelen niet per ongeluk kunnen worden aangeraakt. De aanbevolen hoogte om de verwarming aan te brengen is 2,3m tot 2,5m vanaf de vloer, waarbij de verwarming met een hoek van 60 graden naar beneden straalt. De Herschel Advantage IR2 MAG BESLIST NIET lager dan 2,3m worden geplaatst. Er moet rekening worden gehouden met tijdelijk toevoegingen zoals podia of platforms, en de aanbevolen hoogte dient daaraan te worden aangepast. De Herschel Advantage IR2 moet stevig en permanent aan de muur worden gemonteerd.

 

De Herschel Advantage IR Verwarming is een ideale verwarming voor werkruimtes voor industriële toepassingen en werkplaatsen. Deze aan het plafond gemonteerde unit is ontworpen voor ruimtes met een hoogte van 2,3 -2,5m en moet minstens 0,3m vanaf het plafond worden gemonteerd. Met een wattage van 1300 Watt zijn deze verwarmingsapparaten met een laag wattage geoptimaliseerd om veel meer comfort te bieden dan hete lucht verwarming, verwarmingssystemen op gas, of andere vormen van elektrische verwarming, die vaak in dergelijke ruimtes wordt gebruikt. En er zijn bijkomende voordelen:

  • Omdat er geen gassen, e.d. worden uitgestoten behoeven er voor plaatsing geen aanpassingen worden gedaan:
  • De units zijn stil en stoten geen dampen uit – en vormen daardoor geen risico voor de veiligheid en de gezondheid;
  • Installatie is veel goedkoper dan alternatieven op olie of gas – er is alleen een elektriciteitskabel nodig;
  • Geen onderhoud. Als een infrarood verwarming eenmaal is geïnstalleerd, is er geen onderhoud nodig:
  • U kunt de warmte precies “richten” op de plek waar u de warmte wilt hebben – want de warmte stijgt niet op en wordt niet naar plekken gestraald waar de warmte niet nodig is;
  • Gebleken is dat Far Infrarood positieve effecten heeft op de stofwisseling omdat bij deze golflengte water (80% van de huid bestaat uit water) warmte het meest effectief absorbeert.

Ruimte-verwarming kan worden gebruikt waar grote ruimtes moeten worden verwarmd en waar de verwarming op een plek kan worden geplaatst, waar ze nooit “in de weg zitten”. Daarom zijn ruimtes, zoals werkplaatsen, industriële en commerciële ruimtes, magazijnen, etc. ideale locaties voor dit soort verwarming.

 

element: 2 x Wit of zwart-geglazuurde keramische longwave Infrarood stralers (3-10 micron)

Body: RVS of zwarte poedercoating lichaam.

Voltage: 230 V, 50 Hz

Bescherming: IPX4

Garantie: 5 jaar