Technische gegevens en produktbeschrijving

Teruig naar de Onlineshop

 

Herschel Advantage IR360 infrarode werkplaats verwarming 1950W

 

Nennleistung: 1950W

Abmessung: 450 x 450mm

Wirkungsbereich: 15m²

 

De Herschel Advantage IR 360 bevat 3 hoge emissie keramische verwarmingselementen, gemonteerd op een 360° reflectie-plafond unit. Hij is ontworpen om mensen zowel binnen als in overdekte buitenruimtes behaaglijk te verwarmen met infrarode stralingswarmte. Infrarode warmte wordt uitgestraald vanaf het hete oppervlak van de keramische verwarming en verwarmt direct het lichaam, en niet de lucht ertussen. Zodra de verwarming wordt aangezet, beginnen de keramische elementen heet te worden en in minder dan 10 minuten is de bedrijfstemperatuur bereikt. Omdat de energie wordt geproduceerd in het gebied tussen midden/kortegolf bereik en het far infrarode bereik (niet zichtbaar), wordt er door de verwarming geen licht uitgestraald, maar de elementen kunnen een heel erg zwak oranje gloed produceren. De Herschel Advantage IR360 moet op een goede plek worden geplaatst om efficiënt warmte te geven, maar ook zodanig zijn geplaatst dat hete onderdelen niet per ongeluk kunnen worden aangeraakt. De aanbevolen hoogte om de verwarming aan te brengen is 2,3m tot 2,5m vanaf de vloer. De Herschel Advantage IR360 MAG BESLIST NIET lager dan 2,3m worden geplaatst. Er moet rekening worden gehouden met tijdelijk toevoegingen zoals podia of platforms, en de aanbevolen hoogte dient daaraan te worden aangepast. De Herschel Advantage IR360 moet stevig en permanent worden gemonteerd aan een overhead structuur.

 

De Herschel Advantage IR 360 is een ideale, aan het plafond gemonteerde verwarming voor werkplaatsen en voor commercieel gebruik. Deze aan het plafond gemonteerde unit is ontworpen voor ruimtes met een hoogte van 2,3 -2,5m en moet minstens 0,3m vanaf het plafond worden gemonteerd en 1,5m vanaf de dichtstbijzijnde muur. Met een wattage van 1950 Watt zijn deze verwarmingsapparaten met een laag wattage geoptimaliseerd om veel meer comfort te bieden dan hete lucht verwarming, verwarmingssystemen op gas, of andere vormen van elektrische verwarming, die vaak in dergelijke ruimtes wordt gebruikt. En er zijn bijkomende voordelen:

  • Omdat er geen gassen, e.d. worden uitgestoten behoeven er voor plaatsing geen aanpassingen worden gedaan:
  • De units zijn stil en stoten geen dampen uit – en vormen daardoor geen risico voor de veiligheid en de gezondheid;
  • Installatie is veel goedkoper dan alternatieven op olie of gas – er is alleen een elektriciteitskabel nodig;
  • Geen onderhoud. Als een infrarood verwarming eenmaal is geïnstalleerd, is er geen onderhoud nodig:
  • U kunt de warmte precies “richten” op de plek waar u de warmte wilt hebben – want de warmte stijgt niet op en wordt niet naar plekken gestraald waar de warmte niet nodig is;
  • Gebleken is dat Far Infrarood positieve effecten heeft op de stofwisseling omdat bij deze golflengte water (80% van de huid bestaat uit water) warmte het meest effectief absorbeert.

Ruimte-verwarming kan worden gebruikt waar grote ruimtes moeten worden verwarmd en waar de verwarming op een plek kan worden geplaatst, waar ze nooit “in de weg zitten”. Daarom zijn ruimtes, zoals werkplaatsen, industriële en commerciële ruimtes, magazijnen, etc. ideale locaties voor dit soort verwarming.

 

Element: 3 keramische langegolf Infrarood emitters (3-10 microns)

Body: Roestvrij staal.

Voltage: 230V, 50 Hz

Bescherming: IP20

Garantie: 5 jaar

 

De verwarming verwarmt mensen en objecten in het verwarmde gebied direct (let op: verplaatsing van lucht kan het verwarmde gebied reduceren). In afgesloten ruimtes wordt de thermische massa van het gebouw ook verwarmd. Dit verhoogt de omgevingstemperatuur en afhankelijk van de leeftijd van het gebouw en het type isolatie kan het effectief verwarmde gebied tot 100% vergroten. Voor grote commerciële projecten, waar andere installatiehoogtes zijn vereist, adviseren wij altijd om Herschel eerst de ruimtes te laten onderzoeken, of een gedetailleerd desktop assessment te laten uitvoeren.