Technische gegevens en produktbeschrijving

Terug naar de  Onlineshop

 

Herschel Aspect XL2 infrarood straler 1300W

 

Nennleistung: 1300W

Abmessung: 550 x 140mm

Wirkungsbereich: 9m²

 

De Aspect XL zet een nieuwe standaard op de markt, als het gaat om buitenverwarming. Door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde, bolvormige keramische emittoren die geplaatst zijn in een topkwaliteit geëxtrudeerde en geanodiseerde aluminium behuizing, stuwt het baanbrekende ontwerp van de bolvormige, geïsoleerde elementen in combinatie met de drievoudige reflectoren de warmte naar voren. Het resultaat daarvan is grotere efficiëntie, een bredere en verdere verspreiding, waardoor meer comfort wordt geboden. Deze technologie wordt alleen door Herschel toegepast, in geen enkele andere verwarming wordt deze technologie gebruikt.

Aspect XL is ontworpen als de stijlvolste verwarming in zijn soort en presteert bovendien optimaal. Met vrijwel nul-komma-nul lichtuitstraling en geen geluid of geur, is dit de meest comfortabel verwarming die er is.

De Aspect XL is een energie-efficiënte verwarmingsoplossing voor de commerciële markt en is vooral geschikt voor toepassingen waar om een esthetische oplossing wordt gevraagd. Recepties van kantoren, winkel, hotels, kerken, restaurants, openbare ruimtes en andere plekken waar veel mensen komen.

 • Geluidloze werking, zonder dampen – nooit problemen voor gezondheid of veiligheid;
 • Goedkopere installatie dan alternatieven op olie of gas – het enig dat u nodig hebt is een elektriciteitskabel;
 • Geen onderhoud;
 • Zonering zodat de warmte exact gericht is op de plek waar u dat wilt;
 • Geen rode gloed;
 • Lager energieverbruik.

Belangrijkste kenmerken

 • Tot 30% efficiënter dan kwarts- en halogeenverwarming
 • Geen onderhoud
 • Lange levensduur – solide technologie, waarbij geen gloeilampen hoeven te worden vervangen
 • Stijlvolle look en baanbrekend ontwerp met standaard een aluminium rooster
 • Gefabriceerd in Europa volgens de Europese kwaliteitseisen en veiligheidsnormen
 • Ontworpen om mensen en gebouwen aangenaam te verwarmen, zonder extreme hitte en vrijwel zonder lichtuitstraling
 • Voor gebruik binnen en buiten, in omgevingen met luchtverplaatsing / wind
 • Opwarmingstijd < 5 min
 • Convex-ontwerp vergroot de verspreiding van de warmte en verwarmingsafstand van far Infrarood
 • Verkrijgbaar met 1300W

De Herschel Aspect XL2 moet zodanig worden geplaatst dat hij efficiënt en optimaal werkt, maar wel op een plek waar hete onderdelen niet per ongeluk kunnen worden aangeraakt. De aanbevolen installatiehoogte vanaf de vloer is 2,3m tot 2,5m, waarbij de verwarming met een hoek van 60 graden naar beneden wijst. De Herschel Aspect XL2 MAG NIET lager worden geïnstalleerd dan 2,3m. Er dient ook rekening te worden gehouden met tijdelijke of incidentele toevoegingen, zoals een podium of een platform; de installatiehoogte moet daaraan worden aangepast. De Herschel Aspect XL2 dient stevig en permanent aan de muur te worden bevestigd.

 

Element: 2 convex keramische langegolf Infrarood emitters (3-10 microns)

Body: Topkwaliteit geëxtrudeerde en geanodiseerde aluminium body

Voltage: 230V, 50 Hz

Bescherming: IP-certificering IPX4

Garantie: 5 jaar

 

Installatie: Aanbevolen installatiehoogte 2,3 – 2,5m.

1300 Watt verwarmt een ruimte (binnen) van 9m2 van 2,5m hoog. Bij installatie buiten is het verwarmde gebied iets kleiner.

De verwarming verwarmt mensen en objecten in het verwarmde gebied direct (let op: verplaatsing van lucht kan het verwarmde gebied reduceren). In afgesloten ruimtes wordt de thermische massa van het gebouw ook verwarmd. Dit verhoogt de omgevingstemperatuur en afhankelijk van de leeftijd van het gebouw en het type isolatie kan het effectief verwarmde gebied tot 100% vergroten. Voor grote commerciële projecten, waar andere installatiehoogtes zijn vereist, adviseren wij altijd om Herschel eerst de ruimtes te laten onderzoeken, of een gedetailleerd desktop assessment te laten uitvoeren.

Let op: In ruimtes met luchtverplaatsing / wind kan de verspreiding van de warmte gereduceerd worden met  1/3 tot ½. In dergelijke ruimtes raden wij een zo laag mogelijke installatie aan en evenredig meer verwarmingsapparaten.