Technische gegevens en produktbeschrijving

         Terug naar de Onlineshop

 

Herschel Pulsar wit Infrarodverwarming openbare ruimtes 1800W

 

Vermogen: 1800W

Afmeting: 800mm in doorsnede

Warmtebereik: 15m² van 2,8m hoogte

 

De Pulsar is een aan het plafond gemonteerde infrarood verwarming, ontworpen voor plafondinstallaties / grote ruimtes die constant worden gebruikt. Door zijn buitengewoon fraaie ontwerp en efficiëntie is Pulsar ideaal voor het verwarmen van openbare ruimtes in commerciële ruimtes, winkels, showrooms, sportfaciliteiten en openbare overheidsgebouwen, waar het de aandacht van de mensen zal trekken.

Als de Pulsar wordt geïnstalleerd in combinatie met een modern bedieningssyteem dat de verwarming aanzet net voordat de ruimte wordt gebruikt en uitzet als de mensen de ruimte hebben verlaten (of eigenlijk net daarvoor), wordt voor de klanten significant op de verwarmingskosten bespaard, vergeleken met hun bestaande systemen (vraag a.u.b. om casestudy’s).

Elke Pulsar-unit produceert effectieve en comfortabele warmte met lage wattages. Vanwege de perfecte straling van het Pulsar-ontwerp en vanwege het feit dat de keramische elementen weinig wattage nodig hebben om de temperatuur van het oppervlak van het apparaat tot 200°C te laten stijgen, kan het 1800 – 2400 W Infrarood in de Pulsar een vloeroppervlakte verwarmen van 19m2 vanaf een hoogte van 2,8m (1800W) en 3m (2400W). Met een Kwarts-verwarming zou u minstens 4000W nodig hebben, of tot 2kW met gasverwarming om hetzelfde effect te bereiken. Ze zijn absoluut veel goedkoper in gebruik dan warme lucht verwarming of gasbranders, of andere vormen van elektrische verwarming, die vaak in dit soort ruimtes worden gebruikt. Maar er zijn bijkomende voordelen:

  • Omdat er geen gassen, e.d. worden uitgestoten behoeven er voor plaatsing geen aanpassingen worden gedaan:
  • De units zijn stil en stoten geen dampen uit – en vormen daardoor geen risico voor de veiligheid en de gezondheid;
  • Installatie is veel goedkoper dan alternatieven op olie of gas – er is alleen een elektriciteitskabel nodig;
  • Geen onderhoud. Als een infrarood verwarming eenmaal is geïnstalleerd, is er geen onderhoud nodig:
  • U kunt de warmte precies “richten” op de plek waar u de warmte wilt hebben – want de warmte stijgt niet op en wordt niet naar plekken gestraald waar de warmte niet nodig is;
  • Gebleken is dat Far Infrarood positieve effecten heeft op de stofwisseling omdat bij deze golflengte water (80% van de huid bestaat uit water) warmte het meest effectief absorbeert.

De Pulsar kan overal worden gebruikt waar grote ruimtes moeten worden verwarmd en waar de verwarming zelf buiten het bereik van de mensen kan worden geplaatst. Daarom zijn ruimtes, zoals werkplaatsen, industriële en commerciële ruimtes, magazijnen, etc. ideale locaties voor dit soort verwarming.

 

Oppervlakte:  wit gelakt staal

Verwarmingselement: Ceramic verwarmingselementen

Voltage: 230 Volt, 50 Hz

Elektromagnetische verdraagzaamheid: lage emissie

Beschermingsklasse: IP 20 (Installatie)

Certificaten en rapporten: CE

Garantie: 60 maanden

Kleur: wit (1800 Watt)

Installatie:

Opknoping System: Dit toestel is voor het plafond alleen montage en moet buiten het bereik van mensen die worden geïnstalleerd als gevolg van de hoge oppervlaktetemperatuur.