Technische gegevens en produktbeschrijvin

Terug naar de Onlineshop

Herschel ThermoDry Mobiele Infraroodverwarming 2600W

 

Nennleistung: 2600W

Abmessung: 1200 x 510mm

Wirkungsbereich: 25-30m²

 

De ThermoDry is een portable verwarming ontworpen voor toepassingen bij waterschade, milieubeheersing en voor de afwerking van gebouwen, waarbij een gelijkmatige, niet-verzengende stralingswarmte nodig is. De unit is ook ideaal voor half-open ruimtes, zoals grote tenten, waar hij regelmatige warmte afgeeft, zonder de dampen en veiligheidsproblemen en de kosten die gasverwarming, die zo vaak bij openbare evenementen wordt gebruikt, met zich meebrengt.
De ThermoDry bevat 4 hoge-emissie keramische verwarmingselementen, die gemonteerd zijn in een gerichte, reflecterende unit binnen een roestvrij stallen chassis op een trolley en met een handgreep om er gemakkelijk mee te kunnen manoeuvreren. Infrarood warmte wordt vanaf het hete oppervlak van de keramische verwarming gestraald en verwarmt de items die het “raakt”, zonder de lucht ertussen te verwarmen. Zodra de verwarming wordt aangezet, worden de keramische elementen warm en binnen 6-7 minuten is de bedrijfstemperatuur bereikt.

De ThermoDry is in deze klasse van portable, hoge-emissie verwarmingsapparatuur ongeëvenaard:

 • Alle ingevoerde energie wordt omgezet in warmte. Er is geen convectie (zoals bij gasverwarming) en er wordt geen licht uitgestraald (zoals bij kwarts/halogeen verwarming);
 • De warmte is niet-verzengend (zoals bij een kwarts/halogeen oplossing);
 • Dit is de enige verwarming in zijn soort die alleen gelaten kan worden (dit kan niet bij gas en kwarts/halogeen);
 • Het energieverbruik is de laagste in zijn soort (verslaat met gemak gas en kwarts/halogeen);
 • Keramische emittoren zijn de meest betrouwbare op de markt. Wij geven op de units een garantie van 5 jaar en de geschatte levensduur van de emittoren kan 10 jaar zijn. Er is geen jaarlijks onderhoud nodig (nodig bij gas) of vervanging van kwarts/halogeen elementen (meestal elke 6 maanden noodzakelijk).

Al deze factoren zorgen ervoor dat de ThermoDry een meer kostenbesparende, betrouwbaardere en veiliger optie is dan elke andere soort verwarming in de categorie om openbare ruimtes te verwarmen, zonder dat de verwarming voortdurend in de gaten moet worden gehouden.

 

De ThermoDry is een portable verwarming ontworpen voor toepassingen voor waterschade, milieubeheersing en de afwerking van gebouwen, waarbij een gelijkmatige, niet-verzengende stralingswarmte nodig is.

Stralingswarmte – in tegenstelling tot convectiewarmte – haalt het vocht weg van een oppervlak – en heeft maar een heel klein beetje hulp nodig van een ventilator of een ontvochtiger voor de verwijdering van verdampt vocht. De taak van de circulerende lucht is niet om warmte te verspreiden, maar om verdampt vocht te verwijderen.

De ThermoDry maakt de materialen “diep-droog” en voorkomt afbladderen van oppervlaktes, iets wat vaak gebeurt met andere manieren van drogen. Buitengewoon snelle verwarming van oppervlaktes door andere verwarmingsoplossingen lijken op het eerste gezicht effectiever, maar creëert een laagje, waardoor “diep-drogen” van het materiaal niet plaatsvindt en de negatieve effecten van de bestaande dampen schade, luchtjes en zelfs stank veroorzaken.

Bij een aantal toepassingen om te drogen – zoals bij klei of pleisterwerk – is het niet aan te raden om krachtiger “kortegolf” oplossingen (gas-aangedreven infrarood of halogeen) te gebruiken, omdat de materialen bij deze intense hitte kan gaan “bubbelen” of zelfs exploderen, omdat het water onder de oppervlaktelaag opgesloten zit, heel erg heet wordt en niet kan ontsnappen. Het voordeel van Far Infrarood is dat het de materialen gelijkmatiger en dieper droogt zonder intense hitte en is daardoor de veiligste oplossing op de markt, die bovendien niet voortdurend in de gaten hoeft te worden gehouden.

Waarom is Far Infrarood effectiever dan convectiewarmte (b.v. een gas-blower?)

 • Infrarood verwarmt de oppervlakte van het materiaal en niet de lucht eromheen;
 • Far Infrarood units zijn sneller en accurater te bedienen als er veranderingen in het verwarmde materiaal optreden;
 • Far Infrarood units kunnen de warmte veel beter richten. Convectie-units kunnen op deze manier niet accuraat worden bediend;

Waarom is Far Infrarood effectiever dan Kortegolf-verwarming (b.v. een halogeen- of kwartslamp?)

 • Far Infrarood elimineert het risico van afbladderen van het oppervlak; bubbelen, of “exploderen” en droogt dieper;
 • Far Infrarood straalt geen licht uit: alle energie wordt omgezet in warmte;
 • Water neemt bij 3 microns bijzonder goed warmte op – ThermoDry’s piek-golflengte. Hetere verwarming piekt met korte golflengtes en verbruikt meer energie. ThermoDry gebruikt een lager wattage en verricht beter werk;
 • Far Infrarood emittoren hebben een garantie van 5 jaar en kunnen wel tot keer langer dan 5 jaar meegaan; Kortegolf-lampen hebben zelden een langere garantie dan een jaar en gaan zelden langer mee dan 18 maanden;

In praktische opzicht bieden infrarode units deze bijkomende voordelen:

 • Besparing op vloeroppervlakte;
 • Geen dampen, dus geen risico’s voor veiligheid en gezondheid (of aanpassingsproblemen als de installatie semi-permanent is);
 • Minder onderhoud;
 • Minder aanschafkosten en
 • Minder installatiekosten – u heeft alleen een stopcontact nodig.

Technische gegevens

Element: 4 x Witte keramische infraroodstralers (2-10 micron)

Body: Roestvrij staal lichaam, met ingebouwde trolley en handvat.

Spanning: 230 V, 50 Hz

Bescherming: IPX4

Garantie: 5 jaar